TUOI

Producten die het leven mooier maken

Producten die het leven mooier maken

Het designlabel TUOI ontwerpt producten en diensten die het leven van ouderen gemakkelijker maken en die aantrekkelijk zijn voor alle generaties.

Mooie, elegante producten kunnen volgens TUOI helpen om te genieten van het heden, zonder in te leveren op comfort, veiligheid of functionaliteit.

Functionele producten die tijdloos zijn

Producten die comfortabel, veilig en functioneel zijn kunnen volgens TUOI tevens mooi en elegant zijn. Daarom zijn de producten van TUOI, zoals bijvoorbeeld meubels, uitgerust met doordachte functies voor gebruiksgemak en veiligheid, maar zijn ze ook esthetisch verrijkend. Het begrip van veranderende fysieke vermogens, gecombineerd met creativiteit en ervaring, inspireert het bedrijf om bij uitstek functionele producten te ontwerpen die aansluiten bij de behoefte van ouderen. Een TUOI-design is bovendien tijdloos en wenselijk in elke levensfase.

Leeftijd is meer
dan een getal

‘TUOI’ is het Vietnamese woord voor ‘leeftijd’. In de Vietnamese cultuur is leeftijd meer dan een getal. Leeftijd is een positieve kracht, van wijsheid en perspectief, die gekoesterd, gerespecteerd en geliefd moet worden.

Een verfrissend
product

TUOI hield in mei 2018 een zeer succesvolle pitch. De partners van SEAS2Grow vonden het designlabel een verfrissend product en zagen een groot potentieel. TUOI is getest in de Slimste Woning van Nederland in Eindhoven en bij zorgorganisatie La Vie Active in Hauts-de-France in Frankrijk. De Vlaamse zorgproeftuin LiCalab zorgde voor de opzet van het testprotocol en de analyse van de testresultaten.

Verscheidene bezoekers van de Slimste Woning van Nederland hebben De Pause en de Mute uitgeprobeerd. Deze producten zijn ook getest door zorgprofessionals en implementatie-adviseurs van zorgorganisaties in Eindhoven.

De Pause is de nieuwe ergonomische zitcollectie van TUOI die comfort combineert met radicaal vereenvoudigde esthetiek.

De Mute is een slaapsysteem dat bestaat uit een verstelbaar hoofdeinde en is een innovatief antwoord op verschillende gevoeligheden voor geluid, licht en frisse lucht. Dit slaapsysteem bestaat uit een achterzijde dat geplaatst kan worden bij de hoofdkant van het ledikant en die een uitklapbare schuif heeft die tussen de twee kussens geplaatst kan worden.

Geïntegreerde nachtkastjes lossen het probleem van opbergruimte naast het bed op. De testers merkten het functionele karakter en de elegantie van de producten op en beoordeelden dat als positief.

La Vie Active testte de Hold, een multifunctionele wandkast. Een onderscheidend aspect is de elegante, discrete en toch perfect ergonomische integratie van een solide en praktische leuning in de handgreep.

Daarnaast zijn business-interviews afgenomen met mogelijke regionale vertegenwoordigers/verkoopkanalen voor de producten.

In Frankrijk namen tien ouderen deel aan de gebruikerstesten en in Nederland zeven. Eindgebruikers gaven aan dat ze de producten van hoge kwaliteit vinden. In Frankrijk werd enkel de Hold getest en de meerderheid van de testers zou dit product aanraden. In Nederland werden de Pause en de Mute getest. De eindgebruikers gaven vooral praktische tips om de producten nog verder te verbeteren, vooral op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. De testers kwalificeerden het merk TUOI als stijlvol, degelijk, strak en vonden ook de gebruikte kleuren in het gamma zeer mooi.

 

Het vervolg

TUOI heeft dankzij de business-interviews die afgenomen werden bij La Vie Active in Frankrijk een dealer gevonden voor hun producten de Pause en de Mute. Tous Ergo biedt de producten aan in Frankrijk, waar de opstart dus is gerealiseerd.

In Groot-Brittannië werd een matchmaking opgezet met het innovatief woonzorgcentrum Auriens dat een offerte heeft gevraagd voor de levering van twintig exemplaren van de Pause.

Bekijk de volgende innovatie

Wolk